Få mest glæde af dit køb

Mine strikklæder er smudsafvisende i sig selv, og skal kun sjældent vaskes. Hæng i stedet klæderne ud i frisk luft - evt natten over. En regnbyge er ideel - så er dén vask klaret. Samme metode kan du benytte blot for at friske dit strik lidt op - og genskabe faconen. Når du synes, at vask bliver nødvendig, skal du lave en balje med lunkent uldvaskemiddelvand og trykke dit klæde blidt ned i vandet i ca 2 minutter. Herefter lader du lunkent vand løbe ned i baljen - holder baljen på skrå - og trykker blidt på klædet til det vand der løber fra ser klart ud. Centrifugér dit klæde 6 - 8 minutter i et pudebetræk eller i en vaskepose i vaskemaskinen, og du kan hænge dit klæde op. Træk det let i den facon, du ønsker. Hvis du vælger ikke at centrifugere, skal dit strik ligge ned, mens det tørrer, og du skal forme klædet i den facon, du ønsker. Lad dine klæder tørre i skygge.

Du kan også vælge en kort ULDvask i vaskemaskinen. På maksimum 30 grader. I en lukket vaskepose. Ventrifugér som ovenfor nævnt.

Hæng altid dine strik kjoler på en bred/tyk bøjle så længe, de er fugtige - ellers får du "dutter" på skuldrene :-) 

Vær opmærksom på, som med alt andet strik, at skarpe smykker kan trække i garnet. Især når du tager klæderne på og af. Hvis skaden sker, er jeg altid parat til at reparere dine klæder.

 

61a Lavendel Kjole

61 Green Mist Kjole