Arbejdsproces med klæderne

Min inspiration starter altid i naturen ved Vesterhavet, hvor vi bor. Farverne i det åbne landskab. Havets brusen - den brede strand - klitterne - klitplantagen - og ikke mindst de lyse og klare farver, vi har heroppe i Nordvestjylland. 

Efter en tur under åben himmel starter processen med at jeg matcher farverne med hinanden - udenfor i det klare lys. Jeg har alle naturens farver til min rådighed, og de, jeg sætter sammen, vælger jeg med nøje omhu.

Herefter går håndstrikningen i gang på træpinde, der er gamle og glatte - perfekte træpinde er et must. Arbejdet med klædet strækker sig over adskillige dage, uger, måneder, hvor jeg samtidigt passer mit terapeutiske arbejde. Faconen i arbejderne har jeg lagret i mit hoved - og ligeså med de forskellige størrelser. Der findes derfor ingen nedskrevne opskrifter til mine arbejder.

Når sidste maske er lukket af, valker jeg klædet, hvis det er et klæde, der skal trække sig lidt sammen. I tilpas lunkent vand, med tilpas af den fineste, flydende sæbe beregnet til uld i lige tilpas lang tid. Under denne proces flyder farverne i ulden lidt sammen og skaber det helt unikke farvespil, som kendetegner mit strikdesign.

Klædet kommer i en pose og centrifugeres kort, hvorefter jeg hænger det til tørre i den friske havluft i Blokhus. 

 

61a Lavendel Kjole

61 Green Mist Kjole